Sunday, April 15, 2012

Lama Tak Update Blog

13

Assalamualaikum,

Lama dah tak update blog. Jenguk-jenguk tu ada tapi tak dapat nak duduk lama-lama depan pc. Huhu.. Nak update pun resepi terbaru takde, resepi semua ulang tayang je. Tu yang senyap tu, pula tu bizi dengan tempahan (yang datang tak menentu, hehe..) Nanti ada masa nak test resepi lain lak, nak cuba pelbagaikan cheesecake. Sekarang ni macam tengah kemaruk nak buat cheese je tapi faham jelah, cheese agak mahal jadi nak mengetest selalu pun bajet boleh lari :P hehe..

Jom, layan gambar tempahan sepanjang bulan ni kat bawah. Ada gambar cheese tart tapi malas nak upload, rupa pun lebih kurang je :P Resepi seperti biasa, carilah ek kat link atas tu bawah kategori KEK atau BISKUT. Ciao~

Baked bluberry cheesecake

Chilled strawberry yoghurt cheesecake- ni kitorang punya :P

Baked chocolate cheesecake

Tart nenas gulung gebu

Tart nenas gulung gebu

Neapolitan cheesecake

Angry bird ice cream cake

Chocolate moist

Fresh cream peach cake, adaptasi daripada strawberry shortcake

Baked cheesecake, blueberry left out. Deco dengan ganache dan fresh cream

Neapolitan cheesecake 2.5kg

Plain chocolate moist

Plain chocolate moist

Butterscotch crispies cookies

Baked blueberry cheesecake