Resepi Grilled Rotisserie Beef
By: Aku.Zack@zachoes.blogspot.com
Grilled rotisserie beef |
1st dried rosemary
1st dried parsley
1st black pepper
garam
minyak masak/olive oil
***Kalau ada bay leaf, thyme atau sage leh je guna.
Cara:
Perap dengan semua bahan di atas pada 1kg daging sapi (atau apa-apa red meat), perap 3 jam atau lebih. Bakar dalam oven guna api atas-bawah menggunakan rotisserie, 200C 1 - 1 1/2 jam atau hingga masak (luar nampak garing dan air serta minyak dari daging tak menitik-nitik lagi). Rehatkan 30 minit sebelum dihiris.
salam.sedap daging ni.
ReplyDeletew'salam.. mmg sedap, makan dengan nasi kerabu pun sedap ni Puan Ros ;)
ReplyDeleteguna ayam leh tak zack? umah cheq sue ni jarang2 sgt nak ada daging... tgk pun dah sedap tu
ReplyDeletetadi saya masak stew ayam..sedap..esok nak cuba resepi zack pulak..nmpak senang je..nak cuba..
ReplyDelete@cheq sue: boleh, buat lemon grilled rosemary chicken. aritu dh buat. pergh... ratah2 tak pandang nasi pn. hehehe..
ReplyDelete@cinnamon: buatlah, mudah sangat2 ni. hehe.. guna daging fresh, mmg terasa kesedapannya ;)
SALAM...:))
ReplyDeleteMUdahnya resepi na nampak sedap .. minta copy paste resepi ya .. :))
@wani: boleh je~ takde masalah ;)
ReplyDelete