Dari pemerhatian, fresh cream takleh nak survive lama-lama kalau asik keluar masuk peti sejuk. Dia akan cair lebih cepat. Proses nyahbeku tu menambahkan lagi kandungan cecair (air) dalam fresh cream. Ice cream yang kat dalam tu ok lagi, asalkan kena salut sepenuhnya dengan kek dulu sebab kek yang sejuk tu akan mengekalkan 'kebekuan' ice cream. Kalau kek-kek deco simple, piping bintang-bintang, rosettes, swirl etc. takde masalah rasanya, sebab kejap je nak pipe pastu simpan terus dalam freezer. Kalau nak lagi mudah, leh tepek gambar terus atas kek tu, hehe..
Kek ice cream Ana Muslim, dideco dengan fresh cream dan ganache. Sempoi~ |
Zack...canteklah ko punya kek es krim ni...mo pg sana join makan2..
ReplyDeleteba, sinilah ko dtg mkn2 kek kt rumah aku ;) hihihi..
ReplyDeleteislamik kek..thumb up!
ReplyDeletecantiknye deco! rasa pon mesti sedap nih creamy creamy gitu. hihi
ReplyDelete@Cinnamon: tq, permintaan empunya kek ^_^ hehe..
ReplyDelete@Ieda: tq, makan ice cream mmg tak dinafikan sedap ;) hehe..