Sunday, April 15, 2012

Lama Tak Update Blog

Assalamualaikum,

Lama dah tak update blog. Jenguk-jenguk tu ada tapi tak dapat nak duduk lama-lama depan pc. Huhu.. Nak update pun resepi terbaru takde, resepi semua ulang tayang je. Tu yang senyap tu, pula tu bizi dengan tempahan (yang datang tak menentu, hehe..) Nanti ada masa nak test resepi lain lak, nak cuba pelbagaikan cheesecake. Sekarang ni macam tengah kemaruk nak buat cheese je tapi faham jelah, cheese agak mahal jadi nak mengetest selalu pun bajet boleh lari :P hehe..

Jom, layan gambar tempahan sepanjang bulan ni kat bawah. Ada gambar cheese tart tapi malas nak upload, rupa pun lebih kurang je :P Resepi seperti biasa, carilah ek kat link atas tu bawah kategori KEK atau BISKUT. Ciao~

Baked bluberry cheesecake

Chilled strawberry yoghurt cheesecake- ni kitorang punya :P

Baked chocolate cheesecake

Tart nenas gulung gebu

Tart nenas gulung gebu

Neapolitan cheesecake

Angry bird ice cream cake

Chocolate moist

Fresh cream peach cake, adaptasi daripada strawberry shortcake

Baked cheesecake, blueberry left out. Deco dengan ganache dan fresh cream

Neapolitan cheesecake 2.5kg

Plain chocolate moist

Plain chocolate moist

Butterscotch crispies cookies

Baked blueberry cheesecake

13 comments:

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

uuuuhhh....telan air liur je la malam2 ni.Semuanya nampak sedap zack.

Zack Zachoes said...

hehe.. saya buat tayangkan amal malam2 ;) hehehe..

Qaseh Qistina said...

fuhh..leh terliur tekak tgk kek2 ni.dah la teringin nk buat n makan ciskek nih.huhu.

Cheq Sue said...

phew.... terberkenan dengan cheesecake tu... nak makan, xmo buat... aishhhh

Zack Zachoes said...

@Qaseh: hehe.. cublah buat, ada resepinya kt dlm blog ni ;)

@cheq sue: habis sudah rasanya cheesecake tu ;p hehehe.. nnt sy buat lg ekk ;p

cinnamon.com said...

byk tempahan ye...cake semua menarik..

cookies tu,boleh le pos kat saya..

Zack Zachoes said...

aah tp ni tgh bercuti membaking jap. cinnamon nak cuba butterscotch cookies ke? hehehe..

rahel said...

Zack...bukan main lagi ko ee...siap tayang byk kek lagi...mana boleh ini macam woo...gue tak boleh tinggal diam kalo mcm ni..gatal lagi tangan mo buat kek ni..

Zack Zachoes said...

hehehe.. ya bah.. buat la, boleh kasi aku makan ;) hehehe.. penat sudah ni mo rehat2 membaking kejap :P

ogyep yummy mellow said...

Salam kenal... terpesona tengok kek2 tu..

Zack Zachoes said...

salam kenal ogyep ^_^ tq, biasa2 je keknya. hehe..

Ayu said...

Assalam dear,
nice blog zack have here..akak mohon link ya..cantik2 kek yang zack buat semua..memang boleh belajar dari zack ni..thank you for all the tips..
thank you juga for being supportive during kejadian maling kemarin tu ya..really appreciate it so much..

Zack Zachoes said...

w'salam, tq kak ayu ^_^ akak punya kek semua pn apa kurangnya, mantop~ I understand what you're feeling, I hope that you'll teruskan berblogging because to me your blog salah satu blog yg sy suka jejak walaupun tak tinggalkan jejak kaki ;p hehe.. keep it up kak!