Sunday, April 5, 2009

Oh...karan......Oh...kek..........

2

Huh.

You know something I hate really most? It's when there's no electricity in the house. I know it's not anyone's fault but it really just gets on me nerves especially when it's too often.

Last night I was in the process of baking a cake for Kak Su when suddenly- plop! - takde karan pula.....
Apa lagi, naik kaget la gue. Huhu.. Ingat nak bake guna me new Multi-Function Rice Cooker tapi karan lak wat hal.
Sebelum tu:

Hubby kata, "Hai, nak pakai rice cooker kerrr?"

Ku kata, muka blur "Aah, senang sikit, masak sekali je terus."

Rupa-rupanya dalam dendiam dia menyindir ku. Huhuhu...

Yela, pagi tu dah berapa kali karan on-off jer. Aku ni lak terlampau pandai, sure je pasni karan ok. Tengok-tengok tengah baking takde karan. Habisla kek aku, tapi nasib baik tak bantat cuma bau ada macam tu asap sikit woo. Rice cooker tu takleh setting suhu/masa dia. Haha.
Hmmm...

Moral of the story. Nak masak kek baked kena tengok-tengok kot minggu tu karan stable ke tak. Anyway, sempat la aku kukus kek 2 layer (takut takde karan lagi jadi kukus jela) untuk Kak Su petang semalam. Pagi tadi ingat nak bereskan hias-hias, tengok-tengok takde karan lagi. Alahai....... Nasib baik tengahari tu ada balik tapi hati mula tak tenang la, sebab dah lewat sangat.

Hmm.. Malam ni makan sempoi je, roti jala. Ingat nak uat makan petang tapi penat dah hari, kemas-kemas rumah. Huhu... Takpela, layan jela gambar-gambar di bawah ye...

Kek 'dummy' dah jadi Kek Keluarga :P

Kek spesel dari Kak Su kepada Hubby terchenta

Ada nama Taufiq kat keliling Kek Keluarga (sebab tak muat tulis kat atas) :P

2 comments:

Ummie said...

oh enak.... on nak lagi .. tp nak cheeese kek ler plok. anyway.. thanks for the very yummy yummy chokie kek that u wat aritu.hehe. takpe.. kaksue pendam jer dulu crazy crave nak wat kek ni.. nanti ko oven.. mesti dapur berasap lepas ni...hehehhe..

Zack Zachoes said...

hehe.. caiyok caiyok.. ni pun dah ada rice cooker tu baru dapat testing kek2 lain. asek2 choc je pn boring gak ek? hehe...