Sunday, June 17, 2012

Balik Kampung dan Terus Membaking

Selamat malam dan salam sejahtera (ecece macam pembaca berita lak :P)

Lama tak update blog. Sebenarnya beberapa minggu lepas balik kampung. En. Hubby ada APC kt Serdang, maka dengan itu haruslah kami berdua anak beranak ikut sekali ;) Pergi tak lama, 10 hari ada la kot (tak termasuk hari traveling). Pejam celik tau2 dah balik Tawau. Huhuhu.. Tapi sempat juga beli beberapa barang baking kat sana, hehe.. Rambang mata bila masuk Bake With Yen dan Bagus Bakery Solutions kat Klang. Wahhh.. Memang borong habis time tu (dan habis juga $$$) T_T

Sebelum tu layan cara baru saya buat Angry Bird dengan mata menonjol ;) hehehe.. Guna alat murah je, plastik transparency untuk ratakan fc :P

Blue Angry Bird

Red Angry Bird
Dark compound Beryl's
Gatal tangan beli walaupun tak main fondant :P
Oven termometer baru dan lama
Penimbang digital untuk dijual (sold out pun, hehe..)

10 comments:

nor dila said...

nice n cute cake laa,,be my followers ya kak,,

Zack Zachoes said...

tq nor ;) ok I will follow u~

Blueberry_licious said...

Assalamualaikum.sis,ble x say tempeh bufday cake for my daddy?

Zack Zachoes said...

@blueberry_licious:

waalaikumussalam, insyaAllah boleh. tinggal di tawau ke dik? ada facebook for me to add you? biasa apa2 akak runding di sana, senang sikit akak nk refer blk dr blog ni. tq..

tinie said...

salam zack... cantik nya angry bird biru tu.....

saya dah try biskut butterscotch tu mmg best lah zack... thank yek untuk resepi.....tp buat tak lah secantik yg zack buat ... kalau rajin tengoklah kat sini n follow tinie yek : http://zniez.blogspot.com/2012/06/butterscotch-crispies-cookies.html

Zack Zachoes said...

w'salam tinie,
tq sebab sudi mencuba ;) nnt sy tgk n follow u ye? hehe..

camilla said...

powdah!! balik semenanjung satu kek pon x nk buat.

Zack Zachoes said...

na, sibuk la hang :P ko la buatkan utk kaklong, org blk nk jumpa mak :p hahaha..

zaxx said...

nice angry bird tu..:) cantik la, sy reti wat star guna buttercream je,xpndai guna fresh cream..bestnya kalo dpt blaja ni..:)..huhuhu

Zack Zachoes said...

@zaxx: boleh tu zaxx, yg penting praktis praktis praktis :)