Thursday, July 12, 2012

Minatku, Customized Cakes

13

Salam sejahtera,

Minat saya memang pelik. Suka menyusahkan diri sendiri buat kek pelik-pelik. Orang lain buat guna fondant, saya berdegil nak buat guna fresh cream. Pastu makan masa berjam-jam, fresh cream lak ada tendency untuk cair. Tapi nak buat camne, dah orangnya pun memang suka benda pelik :P

Layan~

Kek Manchester United
Kek Spongebob
Kek Hello Kitty

13 comments:

Fatimah said...

terbaik....kalau dekat nk gak sy berguru dgn awak pasal fresh cream ni..

rahel said...

Memang terbaik..tabik betullah...mungkin kalau saya buat kek corak mcm ni memang tekial-kial satu hari di dapur..hahaha..

rosmawati abdullah said...

saya betul2 baru belajar nak cover cake guna frosting whip cream ni sebab my family prefer yang ini lagi dr fondant. kalaulah zack boleh tunjuk tutorial kan bagus

Mas said...

cantikkkk....
nampak sempurna....
tahniah zack..

wani sc said...

hasilnya sangat kemas la zack. awak ni sangat teliti, cantik je hasilnya.

Mamasya said...

Cantik dan kemas hasil deco Zack wpun guna fresh krim...mmg susah deco kalau cepat cair...

eencyweency said...

deco kak zack x pernah gagal buat sy terpesona~

FnF Simple Life said...

cantek dan kemas sgt... congrats ;)

Kak Nita said...

Zack...
halus & kemas!

rosmawati abdullah said...

zack boleh tunjukkan tak cara2 nak kemaskan bhgn tepi tu..please!!

Zack Zachoes said...

@fatimah: hehe.. sy biasa2 je ;) ramai lg yg lebih terer..yg boleh mengajar..

@rahel: sy bab lukis2 ni pn makan masa gak nk buat ;p hehe..

@rosmawati: *garuk kepala kejap* skrg mcm kurang masa nak ambil video, huhuhu.. tu dh lama tak upload video. insyaAllah ada kelapangan sy buat video utk fc lg.

@mas: hehe, tq ;) biasa je ni..

@mamasya: mmg betul, perlukan ketahanan mental yg tinggi nk deco guna fc yg cepat cair ni. hehe.. nak2 takde aircond ;p

@eencyweency: hehe, tq akak biasa2 je.. ;)

@fnf: tq, masih ada lg kekurangan ni.. hehe..

@kak nita: hehe, motto sy tu kak, 'kemas' ;p hahaha..

@rosmawati: rasanya ada kot.. dlm video.. ke takde.. huhuhu.. boleh cuma mcm kekurangan masa nk ambil video skrg. huhuhu..

zaxx said...

wow, thats mmg unik..skang org giler fondant, tp bila tgk hasil dr fresh cream ni..terujanya..:) lots skill ni nk wat.:)

Zack Zachoes said...

@zaxx: sy belum berminat sgt nk try fondant, tp insyaa Allah nk test jg ^_^ kt rumah ni suka fc je, tu lom nk test fondant lg ;p