Monday, July 2, 2012

Kelas Kek Modul Asas: Bake and Decorate

10

Assalamualaikum dan salam sejahtera *baca dengan nada pembaca berita :P*

Baru selesai kek kek modul asas, "Bake and Decorate" Ahad lepas. Nah penatnya pun masih belum hilang lagi ni T_T Tapi apapun did the best I can. Banyak gambar ditangkap tapi rasa liat sikit nak upload sebab dah upload kat Facebook. Jadi, carilah sendiri ya :P Muahaha..

Kelas ni bertujuan untuk ajar peserta menimbang, membancuh dan membakar kek sendiri. Dah siap bakar kena tunggu sejuk pula, pastu kena deco. Masing-masing boleh bawa kek balik (2 biji kek 8"). Dalam kelas ni asas mengira kos kek dan meletakkan harga pun diberi. Kelas bermula 9.30pagi hinggalah 5 petang. Berhenti hanya untuk makan dan solat tengahari je sebab sini maghrib awal, jadi nak berhenti lama-lama takut  terlajak masa. Apapun terima kasih sebab sudi belajar dengan tuan hamba, apa-apa yang kurang harap dimaafkan. Yang baik dari Dia, yang lemah dari saya. Kalau ada apa-apa soalan boleh rujuk saya nanti ;p

Cheerio~






10 comments:

Fazlinil Irma said...

fuh... hebat la dapur zack..!!

JUICY CAFE said...

as-salam sis..
tahniah ya sis, mmg penatkan, kalu i tumit2 sume sakit tp tahannn ajee..

Anna Qawina said...

Aslmkm Zack..mehla ajar kita kat sini..huhu...tq atas semua info & tutor yg sllu awak buat..bnyk dapat ilmukat sini tau..

Mamasya said...

Salam Zack.Syabas dah buka kelas...nampak pelajarpun tekun...

Azie said...

Hmm bila lah saya nak join kelas. Malu sebab tangan keras dalam bab mendeko ni

Nor Dila said...

kak,,kalau ada kelas lagi announced yek,,i dok dekat2 area tawau gak ni,,serius mo ikut kelas baking ni,,tp jarang diketahui maklumat kursus22kelas2 spt ini di daerah yg terpencil ni,,huhu..

tinie said...

tahniah zack...... dah melangkah setapak ke hadapan.... selamat maju jaya.....

Zack Zachoes said...

tq semua, tekaq2 lutut gak awal2 buat kelas ni. hehe.. apapun terima kasih atas ucapan semua, sy cuba baiki lg pd masa akan dtg, insyaAllah..

dila, akak biasa iklankan kt fb. sbb senang nak bg2 maklumat kalau ada apa2 nnt.

QUOTE Enterprise said...

salam, tumpang tanya ada buat class kek kan? bole tahu detail, tinggal di tawau or alamat jer?

Zack Zachoes said...

w'salam, sy mmg tingal di tawau. ada buat kelas kek selain kelas kuih frozen, kuih talam, dan lain-lain. boleh cari sy diFB, zack nurzakiah