Thursday, November 17, 2011

Mangkuk Pyrex

Balik ni ada misi nak membaking guna mangkuk Pyrex. Muehehe.. Tapi yang ni 'loan' dari mak kejap, sebab nak beli memang taklah. (Satu- sebab mahal. Dua- tak rela I nak bawa banyak-banyak naik flight, berat ni oooo..)

Ada jenis yang putih, bercorak-corak tapi lebih suka yang lutsinar sebab boleh nampak apa yang dimasak dari sisi. Contohnya kalau buat layer, nampak la layernya dari tepinya nanti. Setakat ni cuma idea lasagna dan trifle je yang terlintas kat hati. (Kemudian la berangan nak masak apa lagi, yang penting ada ;p Haha..)



4 comments:

Cheq Sue said...

cheq sue dah lama dok list nak beli bende ni, tapi mahal sgt rasanya. cuba tgk di bundle ada yang kecik je. nanti2lah main kutu dulu baru boleh beli.. he he he

Zack Zachoes said...

hehe, kitorang nnt bila balik semenanjung baru beli pinggan mangkuk sendiri sbb nk beli sekarang tuan rumah dah sediakan semua. lgpn berat kalau nak bawa balik, rasa tak berbaloi lak. haha..

gula merah said...

nk bli pyrex memang mahal..solutionnya sy cr jer kat menang glassware. murah sangat. siap boleh membaking lg...tp kalau mampu boleh la bli pyrex. kalau yg x berkemampuan mcm sy ni bli la hat murah tuh :)

Zack Zachoes said...

Gula Merah, ada eh jual yg mcm ni tp leh masuk oven? kalau ada nk jugalah ;) guna pyrex ni sbb tu je yg sy tahu jenis kaca boleh masuk oven. jenama lain sy tak tahu ada tak yg mcm ni, kaca dan oven-safe. nnt dh blk semenanjung nk kena cari pinggan mangkuk sendiri la, yg ada ni pn tuan rumah punya ;p muehehe..