Thursday, October 18, 2012

Deco dan Hiasan: Cake Ring

3

Assalamualaikum,

Post ringkas je hari ni. Merasmikan loyang cake ring untuk buat chocolate indulgence. Dah beli lama tapi baru ni nak guna, hehe.. Sebenarnya kalau taknak guna pun ok je, takde masalah. Kalau untuk mousse, chilled cheesecake sesuai nak guna ni, sebab jenis adunannya lebih cair. Apapun jom layan gambar tak seberapa di bawah~

Boleh rujuk 'Tips ganache tuang atas kek'.

The finished product- Secret chocolate indulgence
The cake ring and the product

3 comments:

Ummuafiq Hashim said...

Assalammuaalaikum puan, boleh share resepi kek ni....dengar citer sedap banget.... kalau tak guna loyang ring tu boleh ker ?

zEha said...

di mana beli loyang ring gitu tu?

Zack Zachoes said...

@ummiafiq: w'salam, boleh je.. kalau nk guna loyang biasa kena layerkan bahagian dlm dengan clingwrap baru senang nak keluarkan nnt. resepinya ada kt sini:

http://resipicitarasawan.blogspot.com/2009/05/double-chocolate-mousse-cake.html


@zeha: sy beli di Yummie Bakery, Bandar Baru Bangi