Post ringkas je hari ni. Merasmikan loyang cake ring untuk buat chocolate indulgence. Dah beli lama tapi baru ni nak guna, hehe.. Sebenarnya kalau taknak guna pun ok je, takde masalah. Kalau untuk mousse, chilled cheesecake sesuai nak guna ni, sebab jenis adunannya lebih cair. Apapun jom layan gambar tak seberapa di bawah~
Boleh rujuk 'Tips ganache tuang atas kek'.
Boleh rujuk 'Tips ganache tuang atas kek'.
3 comments:
Assalammuaalaikum puan, boleh share resepi kek ni....dengar citer sedap banget.... kalau tak guna loyang ring tu boleh ker ?
di mana beli loyang ring gitu tu?
@ummiafiq: w'salam, boleh je.. kalau nk guna loyang biasa kena layerkan bahagian dlm dengan clingwrap baru senang nak keluarkan nnt. resepinya ada kt sini:
http://resipicitarasawan.blogspot.com/2009/05/double-chocolate-mousse-cake.html
@zeha: sy beli di Yummie Bakery, Bandar Baru Bangi
Post a Comment