Sunday, October 28, 2012

Testing Mem-piping Scrolls

3

As salam,

Mengupdate serba sedikit aktviti kebelakangan ini. Memandangkan idea mengenai deco fresh cream makin hari makin kekeringan, maka mak-Taufiq-yang-takde-kerja-tapi-nak-cari-kerja belajar buat piping yang simple-simple iaitu scrolls.

Simple tapi sebenarnya leceh. Sebabnya time nak piping tu fresh cream makin lama makin cair. Hehe.. Paling tak tahan nak try overpiping. Biasa orang buat guna royal icing, tapi biasalah...I like to defy the rules of logic :P Hasilnya, fresh cream memang lentok macam takde tulang belakang :P Hehehe.. Nak dapatkan piping tanpa putus-putus yang paling susah. Pastu ntah tengah-tengah malam buta gini idea semua keluar tingkap. Warna pun ikut suka hati apa yang ada, haha..

Apapun layan la gambar di bawah, dah nak pukul 2 pagi tapi tak tidur lagi ni :P



Teknik over piping 3-2-1
S-scrolls
Scrolls campur aduk :P

3 comments:

rahel said...

Cantik2 semua deco kek mu ni Zack...walau pun ko tengah nak lentok time tu..hahaha.

Knor said...

cantik..sgt

Zack Zachoes said...

@sis rahel: hehe, tq sis >.<

@kakNor: tq kak ;)