Huhu...
So tired and yet not so sleepy...
Feeling lazy tonight, so let's just take some time-off looking at these photos, eh, folks?

Kek kak Myna, first time using chocolate plastic. Mencabar gak sebab asik layu akibat panas tangan :P

Kek kak Ti, 1/2kg choc moist. Kekeringan idea gak mau deco kek yang kecik-kecik ni, huhu.. Len kali kena jenjalan kat kedai bakeri tengok diorang wat camne kek kecik-kecik ni :P
Pesanan dari kak Ogy. Fav us family- Japanese Souffle Cheesecake. Letak peaches sket bagi nampak ceria. Yummy~ Tinggi gak kek ni, buat double adunan so 400g cheese tuuu :P


Percubaan guna loyang chiffon yang baru dibeli. Hahaha... Kek naik cantik masa masak, bila terlangkup nak sejukkan kek terjatuh sebab terlepas dari cengkaman loyang. Moral of the story - tak perlu gris dan alas dengan baking sheet bahagian bawah sebab keknya berat :P
Try resepi baru kek sponge coklat dari Aunty Yochana. Best gak rasanya, hubby pun bagi thumbs-up. Cuma tengah-tengah mendap sket bila sejuk sebab dengan blurnya ku pergi cucuk kat tengah-tengah dengan lidi nak testing kek dah masak ke tak. Pandainya aku.. Patut guna finger test tengok kek spring back again ke tak :P (kek ni dari tinggi sejengkal tiba-tiba bila sejuk jadi 3" lak :p )
Pesanan dari Jaja, choc moist 1kg kek. Sedikit kezutan bila jus pic meleleh kat tengah-tengah kek tu. Adoiii... Mengong tul..

No comments:
Post a Comment