Friday, December 30, 2011

Last Tempahan, Goodbye 2011...Hello 2012

Rasanya dah takde tempahan lagi untuk tahun 2011 ni. Mungkin tahun depan baru testing resepi baru, lepas habis pantang. Buat masa ni, layan jelah gambar-gambar tempahan terakhir untuk penghujung tahun ni ek :P


Baked blueberry cheese, saje testing buat bunga-bunga
Piping tak hensem sangat, samada nozel bulat kecil sangat atau teknik piping tak berapa  betul *garuk2 dagu jap* hmmm..
Kek doktor order, kawan passing kat saya aritu. Hehe, tak bagitahu pun doktor saya buat kek :P Rezeki..

Video cara buat bentuk-bentuk bunga guna decorfil (ku guna filling je):

9 comments:

AZLITA AZIZ said...

salam Zack..
Selamat tahun baru juga dari akak
Semoga tahun yang mendatang ni lebih ceria dan di murahkan lagi rezeki

Cantik sungguh kek tu.. pandai zack deco tak berkelip mata akak memandang
terima kasih juga sertakan video cara2 nak membuatnya..

MAT SOM said...

Selamat Tahun Baru Zack
Blog Zack semakin canggih dan klass
Tahniah

Zack Zachoes said...

@kak Azlita:

salam kak.. tq for the compliments ^_^ seronok + berdebar2 masa nk buatnya, takut tak jadi. hehe.. alhamdulillah, satu lg obstacle sy dh atasi..tahun dpn boleh mencabar dr dgn obstacle lain pula ;)

selamat tahun baru juga kak.. semoga tahun baru 2012 memberi kenangan manis dan dilapangkan rezeki buat akak sekeluarga :D

Zack Zachoes said...

@cikgu Mat Som:

selamat tahun baru buat cikgu jg ^_^
terima kasih cikgu, sy cuba buat yg terbaik dan tingkatkan lg usaha utk tahun2 hadapan :D

marshita said...

assalamualaikum zack

suke sangat blog awak. nampak keikhlasan resepi2 yang awak paparkan. tahniah

muga2 tahun 2012 nanti, bnyk lagi la kita boleh kongsi ye

Zack Zachoes said...

waalaikumsalam kak Marshita..
terima kasih kak, insyaAllah tahun 2012 ni saya cuba kongsikan lagi resepi2 baru.. :) tq for stopping by ;)

Eryati said...

wah cepatnya dia buat..tq dgn perkongsian ilmu ni ka

mayangsayang said...

ZACK, TIMA KASIH UTK VIDEO TU... TP SAYA NAK TANYA KALAU PAKAI FRESH CREAM .. KENAPA EKK FRESH CREAM SAYA CAM BERLUBANG2 KALAU SAYA SAPU PADA KEK? ADAKAH SAYA TERLEBIH PUKUL EKK ZACK...

Zack Zachoes said...

@Eryati: cepatkan dia deco? sama2, saje kongsi2 dgn geng lain ;)

@Mayangsayang: sama2 :) kalau berlubang2 fresh cream tu terlebih pukul. biasa guna jenama apa? sbb ada kawan bgtahu, Rich's kotak biru tu kena tambah cecair baru dia pukul elok. kalau tak letak nnt dia berketul2. kalau jenama lain terlebih pukul, tambah lg fc dari dlm kotak tu pastu gaul sampai la dia nmpk lbh lembut.