Monday, February 4, 2013

Deco Kek Yang Simple

5

Sebahagian kek yang ku buat, jenis yang biasa guna nozel tak upload sebab kerap sangat. Hehe.. Suka menyusahkan diri sendiri try-testing-cuba buat benda leceh, terutama piping guna fresh cream. Haih..masih takleh nak dapat permukaan gambar yang licin sangat sebab fresh cream terlalu lembut T_T

Winnie The Pooh vanilla ice-cream cake, lukisan guna fresh cream atas kek fresh cream

Angry Bird guna piping jelly+strawberry puree atas fresh cream, gara-gara fresh cream tak dapat warna merah terang

Ice-cream cake, lukisan guna fresh cream atas kek fresh cream

Taman bunga guna buttercream (only buat upon request customer sahaja)

Simpla choc moist, kos lebih murah dari yang bentuk besar no. 4. 

Kek ice-cream gak, Angry Bird lukisan guna ganache atas kek yang disalut fresh cream

Mudah-mudahan mendapat sedikit inspirasi dari gambar-gambar di atas ^_^

5 comments:

FnF Simple Life said...

cantiknyer... terpesona ;)

Cheq Sue said...

dush...terpengsan tengok gambar. entah bila nak dapat border yang cantik cam zack neh...

Knor said...

cantik2 semua..mmg berseni

rosmawati abdullah said...

like3x, sampai hari ni tak pandai2 nak mendeco bagi licin dan smooth. Nak practise tapi bz dgn kerja. Tapi tengok zack buat semangat rasanya

Zack Zachoes said...

@FnF: tq ;) hehe..

@chew sue: ini la org takde kerja, tapi mencari kerja >.<

@kak nor: sekadar hobi dan isi masa lapang, praktis2 melukis sket ;) hehe..

@kak rosmawati: boleh tu insyaa Allah.. sy dh brp puluh, ratus kek sy buat. tiap kali buat insyaa Allah skil deco kita makin baik ^_^ lukis2 atas cakeboard pn boleh, tak perlu kek betul kalau nk praktis2