Monday, February 18, 2013

Novelty Cake: Nemo 3D Cake using Fresh Cream

Assalammualaikum,

Lama tak tulis apa-apa. Hari ni memulakan cabaran baru dengan membuat kek 3D. Deco pula guna fresh cream. Memang sengaja cari pasal, masa terima cabaran takde fikir sangat, terus on je. Sekali nak buat fikir boleh ke nk buat kek 3D guna fresh cream ni? Tawakal, berusaha dan berdoa, alhamdulillah pass la juga mendeco guna fresh cream walaupun nak buatnya makan berjam-jam (lagi lama dari melukis atas kek aiskrim :P)

Aapun satu cabaran yang menarik. Cuma mak Taufiq tak tahu sanggup nak buat lagi ke tak :P Hehehe..

Nemo yang memandang dengan penuh simpati (jangan la makan aku)
Senyum~ Tak perlu kata apa--apa

Idea amik kat sini
Idea amik kat sin

3 comments:

Knor said...

mmg tak sanggup nak mkn ni..comel bangat

FnF Simple Life said...

cantik nye kek nemo

Zack Zachoes said...

@kak nor: sudah selamat dibelah dan dimakan >.< hehe..

@FnF: hehe, makasih.. pening kepala makcik nk bg lepa halus2 >.<